Руският президент Владимир Путин навлезе в дипломатическата арена в Близкия изток

...
Руският президент Владимир Путин навлезе в дипломатическата арена в Близкия изток
Коментари Харесай

Путин разговаря с основните играчи в Близкия изток


Руският президент Владимир Путин навлезе в дипломатическата арена в Близкия изток в понеделник, провеждайки разговори с пет от главните играчи , в това число Иран и водещите арабски сили, в опит да обезпечи преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас.

Русия, която има връзки с Иран, Хамас, огромните арабски сили , както и с палестинците и с Израел,, че Съединените щати и Западът са пренебрегнали нуждата от самостоятелна палестинска страна в границите от 1967 година

Путин е разговарял по телефона с президента на Иран Ебрахим Раиси и със сирийския президент Башар Асад , оповестиха от Кремъл. Той също по този начин възнамерява да беседва с египетския президент Абдел Фатах Сиси , Абас и израелския министър председател Бенямин Нетаняху , се споделя в известието.

Резултатите от разговорите остават неразбираеми. ТАСС заяви, че Путин и Асад желаят филантропична помощ, доставена в Газа.

Путин  тази седмица в опит да задълбочи партньорството, основано сред двата най-големи стратегически съперника на Съединените щати.

Руският външен министър с китайския външен министър Ван И в Пекин преди визитата на президента Владимир Путин в Китай.
 Китай и Русия приканват за преустановяване на огъня в линията Газа
Китай и Русия приканват за преустановяване на огъня в линията Газа

Лавров разиска спора сред Израел и Хамас с Ван И по време на среща на министрите в Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР